fbpx
Beställ nu
Läs mer

Vad innehåller
FLEXOVITAL+RÖDBETA?

Som namnet antyder så har vi numera förbättrat FLEXOVITAL+RÖDBETA med Rödbetsextrakt. Det finns många studier som visar på Rödbetans positiva effekter på kroppen och de övriga ingredienserna Rosenrotextrakt, L-Arginine, L-Citrulline ingår i samma ”familj”. Kombinationen av dem i en och samma produkt hittar du ingen annanstans! Utöver dessa ämnen så innehåller varje tablett även Magnesium Citrat och C-vitamin.

Finns det någon dokumenterad effekt på innehållet i FLEXOVITAL+RÖDBETA?

  • Muskler: Magnesium bidrar till normal muskelfunktion
  • Blodkärlen: Vitamin-C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion.
  • Brosk: Vitamin-C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
  • Immunsystem: Vitamin-C bidrar till immunsystemets normala funktion.
  • Nervsystemet: Magnesium och Vitamin-C bidrar till Nervsystemets normala funktion.
  • Reducerar trötthet: Magnesium och Vitamin-C bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Var tillverkas FLEXOVITAL+RÖDBETA?

FLEXOVITAL+RÖDBETA är utvecklat i Uppsala och tillverkas i Sverige. Därför kan du känna dig trygg att våra produkter bara innehåller ämnen av högsta kvalité och att tillverkningen har skett enligt GMP standard.

Hur levereras FLEXOVITAL+RÖDBETA och ingår Porto hos er?

Vi levererar dina produkter kostnadsfritt hem till din brevlåda. Porto och frakt ingår alltid. Undantag för hemleverans kan vara om du beställer mer än 2 askar. Då skickas det som paket som hämtas hos ditt ombud.

Berätta mer om innehållet i FLEXOVITAL+RÖDBETA

L-Arginin och L-Citrullin

L-Arginin och L-Citrullin är förmodligen de mest väldokumenterade aminosyrorna, eftersom Nobelpriset i medicin 1998 inkluderade kunskapen om dem. Vi rekommenderar alla som är intresserade av hälsa att söka på nätet och läsa mer om dessa viktiga aminosyror. 1998 tilldelades den amerikanske forskaren Dr. Louis J Ignarro, tillsammans med två forskarkollegor, Nobelpriset i medicin för forskning om NO (kväveoxid) och dess effekt på hälsan. Sammanfattningsvis bildar kroppen kontinuerligt mycket stora mängder kväveoxid från L-Arginin. Dr. Louis J Ignarro har därtill skrivit en bok om de positiva effekter L-Arginin har för kväveoxidproduktionen i kroppen.

Rödbetsextrakt med garanterad 2% Nitrathalt

Rödbetsjuice har de senaste åren blivit oerhört populärt för att man i studier visat att Rödbetsjuice kan öka prestationsförmågan med upp till 20%. Det är Kväveoxiden som är stjärnan även här. Nitrat ombildas till Kväveoxid (via Nitrit) så det är den blodkärlsvidgande effekten från Kväveoxiden som leder till de positiva effekterna.

Rosenrot

Det här är inte bara vår favoritrot, den är bland de mest populära tillskotten i Skandinavien och redan Vikingarna förstod att uppskatta dess positiva effekter. Vi använder ett högklassigt extrakt vilket är Rosenrot i koncentrerad form. Att vi valde Rosenrot tillsammans med det övriga innehållet i Flexovital är noga uttänkt. Redan 1755 beskrev Carl Von Linné Rhodiola rosea som ett av de främsta naturmedlen. Det finns mycket att läsa på nätet om Rhodiola rosea för den som vill veta mer.

C-vitamin

C-vitamin är en annan välkänd antioxidant som bland annat finns i citrusfrukter och de flesta vet idag att det är oerhört viktigt att få i sig tillräckligt och att det inte går att överdosera. Det bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion. C-vitamin bidrar till bibehålla immunsystemets normala funktion.

Bra kondition-varför är det viktigt?

Bra kondition kan förenklat beskrivas som en individs uthållighet och återhämtningsförmåga. Uthålligheten beror på hur bra kroppen är på att syresätta och transportera ut energi till cellerna i muskler och organ. Återhämtningen är beroende på hur bra kroppen är på att transportera bort mjölksyra och slaggprodukter ur cellerna i musklerna. 
Transportsystemet för syre, näring och slaggprodukter är ditt blodomlopp och därför är det så viktigt att du underhåller transportsystemet så ofta du kan och sättet att göra det är att hålla din kropp i rörelse. Se gärna våra förslag på vardagsmotion om du klickar på Hem ovan. 

Varför mår leder och muskler bra av rörelse?

När vi har ont i kroppen vill vi gärna vila och vi undviker att använda den del av kroppen som värker och gör ont. Men det är oerhört viktigt att vi försöker röra på exempelvis en led vi har ont i. Anledningen är att då håller vi i gång blodcirkulationen vilket är en förutsättning för att inflammationen i leden ska kunna läka ut. När vi har ont i exempelvis armbågen så är det naturligt att vi trycker på den och masserar armbågen för att det ska göra mindre ont när blodcirkulationen kommer igång. Massage är bara ett sätt av många för att få igång blodcirkulationen. Med andra ord är en väl fungerande blodcirkulation avgörande för lindrande och läkande av många krämpor.


Var tillverkas Flexovital? Vi tror att våra kunder tycker det känns tryggt av Flexovital tillverkas i Sverige och därför kommer vi fortsätta med det.

Vad innehåller en tablett och hur doserar jag?

En ask Flexovital innehåller 90 tabletter. Varje tablett innehåller: L-Arginine (175mg), L-Citrullin (125mg), Rödbetsextrakt (100mg), Rosenrotextrakt (100mg), Magnesiumcitrat (25mg) och C-vitamin (25mg) samt fyllnadsmedel för att tabletterna ska hålla ihop och kunna upptas av kroppen.

Den rekommenderade dosen är 3-4 tabletter om dagen, fördelat på morgon och kväll.

Betalning och leverans

Prenumerationsvillkor

Ingen uppsägningstid! Du tecknar dig för en prenumeration utan uppsägningstid och får 1 månadsförbrukningar till prova-på rabatt på 50% på första asken (114,50 kr). Efter 1 månad får du 1 månadsförbrukning per månad till ordinarie pris 229 kr per månad tills du säger upp prenumerationen. I priserna ingår moms med 12 %.

Leveranser – Leveranstid

Normalt levereras varor inom 3-7 helgfria dagar.

Betalningsalternativ

Kortbetalning eller faktura.

Avgifter

Vi redovisar priser inklusive moms. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer vid beställning om ej annat specificeras.

Återbetalningar

En eventuell återbetalning görs till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Kontakt med oss måste ha skett innan retur. Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott.

Reklamation

Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Leveransförsening

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

© 2020 Flexovital