fbpx
Köp
Les mer

Hva inneholder FLEXOVITAL+RØDBETE

Som navnet tilsier inneholder FLEXOVITAL+RØDBETE Rødbeterekstrakt fordi det nå er mange studier som viser de positive effektene av rødbetene på kroppen. De andre ingrediensene Rosenrotextract, L-Arginine, L-Citrulline er en del av den samme «familien», og kombinasjonen av dem finner du ikke andre steder. I tillegg til disse stoffene inneholder hver tablett også Magnesiumsitrat og C-vitamin.

Finns det någon dokumenterad effekt på innehållet i FLEXOVITAL+RÖDBETA?

  • Muskler: Magnesium bidrar til normal muskelfunksjon
  • Blodkar: Vitamin-C som bidrar til normal kollagendannelse som er viktig for normal funksjon av blodkarene.
  • Brosk: Vitamin-C bidrar til normal kollagendannelse som er viktig for normal bruskfunksjon.
  • Immunsystem: Vitamin-C bidrar til normal funksjon av immunsystemet.
  • Nerveystemet: Magnesium og Vitamin-C bidrar til normal funksjon av nervesystemet.
  • Reduserer tretthet: Magnesium og Vitamin-C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

L-Arginin og L-Citrullin

L-Arginine og L-Citrullin er sannsynligvis de mest dokumenterte aminosyrene siden Nobelprisen i medisin 1998 inkluderte kunnskapen deres. Vi anbefaler alle som er interessert i helse å søke på nettet og lese mer om disse viktige aminosyrene. I 1998 ble den amerikanske forskeren tildelt Dr. Louis J Ignarro, sammen med to forskningskolleger, Nobelprisen i medisin for forskning på NO (nitrogenoksid) og dens innvirkning på helsen. Oppsummert produserer kroppen kontinuerlig veldig store mengder nitrogenoksid fra L-Arginine. Dr. Louis J Ignarro har også skrevet en bok om de positive effektene L-Arginine har på nitrogenoksidproduksjonen i kroppen.

Rødbeterekstrakt med garantert 2% nitratinnhold

Rødbetsjuice har blitt ekstremt populær de siste årene fordi det er vist i studier at rødbetsjuice kan øke ytelsen med opptil 20%. Det er nitrogenoksidet som er stjernen her også. Nitrat blir konvertert til nitrogenoksid (via Nitrite), så det er blodkarets utvidende effekt av nitrogenoksid som fører til positive effekter.

Rosenrot

Dette er ikke bare vår favorittrot, det er blant de mest populære tilskuddene i Skandinavia, og allerede forstått vikingene å sette pris på dens positive effekter. Vi bruker et høykvalitetsekstrakt som er Rosenrot i konsentrert form. At vi valgte Rosenrot sammen med det andre innholdet i Flexovital, blir nøye tenkt. Allerede i 1755 beskrev Carl Von Linné Rhodiola rosea som en helbredende naturlig medisin. Det er mye å lese på nettet om Rhodiola rosea for deg som vil vite mer.

C-vitamin

C-vitamin är en annan välkänd antioxidant som bland annat finns i citrusfrukter och de flesta vet idag att det är oerhört viktigt att få i sig tillräckligt och att det inte går att överdosera. C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion. C-vitamin bidrar till bibehålla immunsystemets normala funktion.

Bra kondition-varför är det viktigt?

Bra kondition kan förenklat beskrivas som en individs uthållighet och återhämtningsförmåga. Uthålligheten beror på hur bra kroppen är på att syresätta och transportera ut energi till cellerna i muskler och organ. Återhämtningen är beroende på hur bra kroppen är på att transportera bort mjölksyra och slaggprodukter ur cellerna i musklerna. 
Transportsystemet för syre, näring och slaggprodukter är ditt blodomlopp och därför är det så viktigt att du underhåller transportsystemet så ofta du kan och sättet att göra det är att hålla din kropp i rörelse. Se gärna våra förslag på vardagsmotion om du klickar på Hem ovan. 

Varför mår leder och muskler bra av rörelse?

När vi har ont i kroppen vill vi gärna vila och vi undviker att använda den del av kroppen som värker och gör ont. Men det är oerhört viktigt att vi försöker röra på exempelvis en led vi har ont i. Anledningen är att då håller vi i gång blodcirkulationen vilket är en förutsättning för att inflammationen i leden ska kunna läka ut. När vi har ont i exempelvis armbågen så är det naturligt att vi trycker på den och masserar armbågen för att det ska göra mindre ont när blodcirkulationen kommer igång. Massage är bara ett sätt av många för att få igång blodcirkulationen. Med andra ord är en väl fungerande blodcirkulation avgörande för lindrande och läkande av många krämpor.


Var tillverkas Flexovital? Vi tror att våra kunder tycker det känns tryggt av Flexovital tillverkas i Sverige och därför kommer vi fortsätta med det.

Vad innehåller en tablett och hur doserar jag?

En ask Flexovital innehåller 90 tabletter. Varje tablett innehåller: L-Arginine (175mg), L-Citrullin (125mg), Rödbetsextrakt (100mg), Rosenrotextrakt (100mg), Magnesiumcitrat (25mg) och C-vitamin (25mg) samt fyllnadsmedel för att tabletterna ska hålla ihop och kunna upptas av kroppen.

Den rekommenderade dosen är 3-4 tabletter om dagen, fördelat på morgon och kväll.

Betalning och leverans

Prenumerationsvillkor

Ingen uppsägningstid! Du tecknar dig för en prenumeration utan uppsägningstid och får 1 månadsförbrukningar till prova-på rabatt på 50% på första asken (114,50 kr). Efter 1 månad får du 1 månadsförbrukning per månad till ordinarie pris 229 kr per månad tills du säger upp prenumerationen. I priserna ingår moms med 12 %.

Leveranser – Leveranstid

Normalt levereras varor inom 3-7 helgfria dagar.

Betalningsalternativ

Kortbetalning eller faktura.

Avgifter

Vi redovisar priser inklusive moms. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer vid beställning om ej annat specificeras.

Återbetalningar

En eventuell återbetalning görs till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Kontakt med oss måste ha skett innan retur. Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott.

Reklamation

Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Leveransförsening

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

© 2020 Flexovital