Detta är artros.

Det är en ledsjukdom som framförallt sitter i ledbrosket. Du kan få artros i kroppens alla leder där det finns brosk. Oftast så pratar vi om artros i knäna och höften. Troligtvis för att det ofta ger stora problem. I en led möts flera ben och ytorna på benen är ledytor. På ytorna hittar du brosket. Brosket i lederna är starkt hjälper benets yta så det inte slits eller skadas. Men när du drabbas av artros bryts det ner mer ledbrosk än vad du klarar att bygga upp. Brosket blir då mindre och det kan även resultera i att det helt saknas brosk på vissa ytor. 

Det leder oftast till irritation i leden. Även ledband och muskler drabbas av artros. Leden kan så småningom göra ont, bli stel och svullna. Det knackar oftast på dörren när du blir äldre eller är överviktig. Åldern kan vi inte göra så mycket åt då vi alla åldras. Undantaget är Benjamin Button. Men han är ju trots allt en fiktiv karaktär. Övervikt är däremot ett problem som nästan alla kan göra något åt. Andra faktorer bakom artros är skador, tungt fysiskt arbete, onormal belastning på leden och felställningar i leden. Cirka en fjärdedel av alla människor över 45 år har artros.

Artiklar_om_flexovital_artros
Behandla artros

Hur kan du behandla artros?

Ålder och gener kan vi inte göra något åt. Vad du kan göra är att hålla koll på din vikt och se till att du motionerar utan att du belastar kroppen och lederna för mycket. Motion och en sund kost är två bra redskap att använda mot artros. Men gärna i kombination med Flexovital+Rödbeta. Flexovital+Rödbeta hjälper din kropp att aktivera och effektivisera blodcirkulationen. Blodcirkulationen är väldigt viktig då den snabbar på läkningen av led och muskelskador. Slutligen så kan du läsa mer om Flexovital+Rödbeta genom att trycka på knappen nedan.

Varukorg
Rulla till toppen