8 effektiva sätt att lindra stelhet

Stelhet i kroppen är ett vanligt problem som drabbar många människor, oavsett ålder. Ofta orsakas det av en stillasittande livsstil, men det kan också bero på skador eller sjukdomar. 

Men det finns flera saker du kan göra för att lindra stelhet och återställa rörligheten i kroppen. Här är 8 effektiva sätt att lindra stelhet:

1. Stretcha regelbundet

Stretching är en enkel och effektiv metod för att lindra stelhet och öka rörligheten i kroppen. Fokusera på de områden som känns stela och stretcha dem långsamt och kontrollerat. Håll varje stretch i ca 30 sekunder och upprepa 3-4 gånger.

2. Rör på dig

Rörlighet är viktig för att lindra stelhet, så se till att röra på dig regelbundet. Du behöver inte träna hårt, en enkel promenad eller yogaövningar räcker gott.

3. Massera stela områden

Massage kan hjälpa till att lösa upp musklerna och öka blodcirkulationen, vilket i sin tur kan lindra stelhet. Du kan använda en foamroller eller en massageboll för att massera stela områden hemma.

 

Ledhälsan_Flexovital
Behandla artros

Fortsättning

4. Använd varma kompresser

Värme hjälper till att öka blodcirkulationen och lösa upp musklerna, vilket kan lindra stelhet. Använd en varm kompress eller en värmeflaska för att värma upp stela områden.

5. Undvik stillasittande aktiviteter

Sitt inte stilla för länge i sträck, se till att röra på dig regelbundet och stretcha de områden som känns stela.

6. Sov ordentligt

Sömn är viktig för att musklerna ska kunna återhämta sig. Se till att du får tillräckligt med sömn varje kväll för optimal återhämtning.

7. Öka intaget av magnesium

B-vitaminer och magnesium är viktiga näringsämnen som behövs för att musklerna ska fungera optimalt. Öka ditt intag av dessa näringsämnen genom att äta en balanserad kost med mycket frukt, grönsaker, nötter och fullkorn.

8. Flexovital+Rödbeta

Vårt naturliga kosttillskott Flexovital+Rödbeta innehåller ingredienser med dokumenterad effekt. L-Arginin, LCitrullin, Rosenrot, Rödbetsextrakt, Magnesium och C-vitamin. 

  • Innehållet är baserat på den Nobelprisbelönad upptäckten om kväveoxidens viktiga roll för exempelvis ditt blodflöde och immunförsvar. 
  • Innehåller 6 aktiva ämnen som är noga utvalda för att stötta dig och din kropp. 
  • Innehåller kvalitétsingredienser med dokumenterad effekt.
  • Har använts av tusentals människor i mer än 15 år.
  • Tillverkas i Sverige.
Varukorg
Rulla till toppen